In memoriam: Tamara van Meer

Ons bereikte het verdrietige bericht dat Tamara van Meer op donderdagochtend 17 juni is overleden. Bestuur en redactie van Woord en Gebaar herdenken haar met groot respect voor jarenlange betrokkenheid als journaliste, columniste, opiniemaker. Tamara’s overlijden komt niet onverwacht. In haar columns van het afgelopen jaar heeft zij openhartig geschreven over haar ervaringen met borstkanker, de uitzaaiingen naar haar longen en haar wil om door te leven. Met dezelfde energie waarmee ze zich altijd heeft inzet voor gelijkwaardige behandeling van dove mensen en het recht op gebruik van gebarentaal, ging ze de strijd aan met de ziekte, tot ze niet meer kon.

Bijgaand Tamara’s allerlaatste column die verschijnt in Woord en Gebaar 3. Het is een haar kenmerkend, strijdbaar verhaal over onderwijs aan dove kinderen, geschreven in de laatste weken van haar leven. In Woord en Gebaar nr. 4 dat eind augustus verschijnt, zal een langer in memoriam te lezen zijn.

Op verzoek van de familie delen wij graag de volgende informatie: het afscheid nemen en condoleren is maandagavond 21 juni van 19:30 tot 20:30 uur in uitvaartcentrum Domstede, Proostwetering 8 in Utrecht.

De afscheidsdienst vindt aanstaande woensdag 23 juni in beperkte kring plaats in de Geertekerk. Vanaf 11:00 uur kunt u op internet de afscheidsdienst volgen via www.heirloom.nl/livestream wachtwoord: Tamara230621

Bestuur en redactie van stichting Woord en Gebaar en Woord en Gebaar magazine condoleren de familie en naaste vriendenkring van Tamara met dit enorme verlies.