Update Nationale LeesVertelwedstrijd 2020

Op zaterdag 17 april 2020 zou het voor de zeven finalisten van de Nationale LeesVertelwedstrijd zover zijn. De winnaars van de schoolfinales zouden dan een gedeelte van het door hen gelezen boek in de Nederlandse Gebarentaal voordragen op het groot podium van een echt theater. Wanneer zij dan klaar waren, zouden er wel 600 mensen, volwassenen en kinderen, voor hen juichen. En er zou een winnaar zijn die een prachtige beker mee naar huis mocht nemen. Helaas kon de LeesVertelwedstrijd op 17 april niet doorgaan vanwege de uitbraak van de coronapandemie.

Gelukkig bedacht 125Procent, die in opdracht van Stichting Woord en Gebaar de LeesVertelwedstrijd organiseert, in overleg met de 7 deelnemende scholen aan de LeesVertelwedstrijd, een mooie oplossing: de LeesVertel Show! 

De LeesVertel Show 2020

In de Kinderboekenweek (30 september t/m 11 oktober 2020) droegen een aantal van onze superster verhalenvertellers van het afgelopen jaar een passage uit hun favoriete boek voor in de Nederlandse Gebarentaal! Dit jaar niet in de vorm van een nationale finale, want dat kon vanwege de corona maatregelen niet, maar deze keer als een fantastische Show.

De verhalenvertellers in de Show zijn Angie, Youssef en Sedra. Angie heeft gekozen voor Spekkie en Sproet – Paniek op het ijs; Youssef  voor De Dromenkoper en Sedra heeft gekozen voor het boek Een eng huis. Tussen de verhalen door kun je genieten van En toen… avonturen van Bob, Jan en Pim op vakantie gemaakt door Visueel Theater.

De show is hier te bekijken en ook op de facebook pagina, dus je kunt kijken waar en wanneer je wilt! De show duurt een uur. Nodig gerust jouw familie, vrienden en kennissen uit om met je mee te kijken.

Kinderboekenweek 2020 - Bibliotheek - De Domijnen

Tijdens de Kinderboekenweek 2020, van 30 september t/m 11 oktober, gingen we terug in de tijd. De oudheid, de middeleeuwen met zijn ridders en jonkvrouwen en kastelen komen tot leven, net zoals bijvoorbeeld het leven van helden en wat er tijdens oorlogen en verre reizen plaatsvond. Spannende en leuke gebeurtenissen. Ook nu wordt er geschiedenis gemaakt. Wat gebeurde er gisteren? Wat gebeurde er allemaal toen jij en ik klein waren en wie waren daarbij? ‘En toen?’ is het thema van de Kinderboekenweek 2020.

Meer informatie? Check www.leesvertelwedstrijd.nl en volg de Facebookpagina. Vragen kunt u mailen naar: info@leesvertelwedstrijd.nl