Update Nationale LeesVertelwedstrijd 2020

Op zaterdag 17 april 2020 zou het voor de zeven finalisten van de Nationale LeesVertelwedstrijd zover zijn. De winnaars van de schoolfinales zouden dan een gedeelte van het door hen gelezen boek in de Nederlandse Gebarentaal vertellen.

Gelukkig is er inmiddels een mooie aanpassing gekomen. De organisatie heeft er namelijk een prachtige LeesVertel Show van gemaakt. Hieronder lees je er meer over.

De LeesVertel Show 2020

In de Kinderboekenweek (30 september t/m 11 oktober 2020) droegen een aantal van onze superster verhalenvertellers van het afgelopen jaar een passage uit hun favoriete boek voor in de Nederlandse Gebarentaal! Dit jaar niet in de vorm van een nationale finale, want dat kon vanwege de corona maatregelen niet, maar deze keer als een fantastische Show.

De verhalenvertellers in de Show zijn Angie, Youssef en Sedra. Angie heeft gekozen voor Spekkie en Sproet – Paniek op het ijs; Youssef  voor De Dromenkoper en Sedra heeft gekozen voor het boek Een eng huis. Tussen de verhalen door kun je genieten van En toen… avonturen van Bob, Jan en Pim op vakantie gemaakt door Visueel Theater.

De show is hier te bekijken en ook op de facebook pagina, dus je kunt kijken waar en wanneer je wilt! De show duurt een uur. Nodig gerust jouw familie, vrienden en kennissen uit om met je mee te kijken.

De uitzending is online gezet tijdens de Kinderboekenweek 2020, een mooi moment om thuis én op school extra aandacht te hebben voor boeken en lezen! Het thema van de Kinderboekenweek in 2020 was En toen…

Meer informatie? Check www.leesvertelwedstrijd.nl en volg de Facebookpagina. Vragen kunt u mailen naar: info@leesvertelwedstrijd.nl