Update Nationale LeesVertelwedstrijd 2020

Op zaterdag 17 april 2020 zou het voor de zeven finalisten van de Nationale LeesVertelwedstrijd zover zijn. De winnaars van de schoolfinales zouden dan een gedeelte van het door hen gelezen boek in de Nederlandse Gebarentaal vertellen.

Helaas
Helaas is de finale niet doorgegaan. Het Nederlandse kabinet heeft de eerder genomen maatregelen verscherpt om de gevolgen van het corona-virus te beperken en verdere verspreiding tegen te gaan. Zo zijn bijvoorbeeld alle bijeenkomsten en evenementen verboden tot 1 juni 2020, ook met minder dan 100 mensen. 

De landelijke finale van de LeesVertelwedstrijd, op zaterdag 18 april 2020, waar circa 500-600 mensen de finalisten aan komen moedigen, valt onder deze maatregel.

Achter de schermen
Achter de schermen zijn we in overleg met de betrokken docenten. Wij zijn hard aan het werk om te kijken of het mogelijk is om de finale 2020 in een andere vorm op een later moment te laten plaatsvinden.

Meer informatie? Check www.leesvertelwedstrijd.nl en volg de Facebookpagina. Vragen kunt u mailen naar: info@leesvertelwedstrijd.nl