Meedenken en meepraten over Woord en Gebaar!

Enthousiaste en gemotiveerde leden gezocht voor uitbreiding bestuur

Stichting Woord en Gebaar heeft een actief bestuur van 3 personen; dit willen wij graag uitbreiden naar 5 of 7. Het liefst verwelkomen wij doven die NGT als moedertaal hebben. Ook geïnteresseerden die plotsdoof of (zwaar) slechthorend zijn, zijn van harte welkom evenals horende mensen die zich betrokken voelen bij de Dovengemeenschap.

De bestuursvergaderingen zijn 2 à 3x per jaar en vinden plaats op locatie of digitaal. De functie is onbezoldigd. Vanzelfsprekend worden reiskosten wel vergoed.

Stichting Woord en Gebaar bestaat sinds 1995 en is opdrachtgever voor het tot stand komen en verschijnen van het mooie papieren magazine Woord en Gebaar. Dit is het enige onafhankelijke tijdschrift van en voor doven en zwaar slechthorenden. In het blad staan artikelen over Dovencultuur en prachtige interviews met mensen uit de Dovengemeenschap in al haar verschijningsvormen.

Stichting Woord en Gebaar is tevens opdrachtgever voor het jaarlijkse evenement De Nationale LeesVertelwedstrijd (LVW) voor dove kinderen van 10-13 jaar. De eerste editie was in 1997 en de eerstvolgende LVW is 13 april aanstaande in Flint theater in Amersfoort.

Stichting Woord en Gebaar heeft een ANBI status.

Als bestuurslid praat en beslis je mee over beleid van de stichting met betrekking tot De Nationale LeesVertelwedstrijd en de financiële zaken van het tijdschrift.

Wij willen meer aandacht gaan besteden aan de presentatie van Woord en Gebaar online en in de toekomst wellicht ook andere activiteiten organiseren naast de LVW. Ervaring en ideeën op dit gebied zijn heel welkom.

Ben jij ervaren op het gebied van

  • Het maken van content voor social media als Facebook en Instagram?
  • Of in marketing (het werven van abonnees, adverteerders en fondsen)?
  • Of heb je ruime ervaring op financieel of juridisch gebied? Dat zou erg fijn zijn.
  • Of in het aansturen van mensen?
  • Of in het organiseren van activiteiten?

Dan komen wij graag met jou in contact.

  • Maar ook als je andere (bestuurlijke) kwaliteiten hebt willen wij je uitnodigen om te reageren.

Ben je enthousiast geworden voor een bestuursfunctie? Stuur dan een mail met je motivatie en je cv naar: info@woordengebaar.nl met vermelding van vacature bestuurslid.

Reageer ook via dit mailadres wanneer je vragen hebt of meer informatie wilt.