Nieuwe Woord en Gebaar mei


Wanneer we naar buiten kijken, zien we de eerste groene knopjes aan de bomen verschijnen. De lente is begonnen! Een seizoen waarin alles groeit en bloeit en er weer jonge dieren worden geboren. Een seizoen vol met hoop en nieuw leven.
Bij Woord & Gebaar hebben we ook de lente in de bol. Anja Hiddinga heeft na ruim 20 jaar trouwe dienst aan Woord & Gebaar besloten het stokje als hoofdredacteur te overhandigen aan ons, Roos Wattel en Lisa Hinderks. Anja blijft betrokken bij het blad om de teksten te redigeren. Een deel van jullie kent ons waarschijnlijk al, Roos schrijft al vanaf 2003 voor het blad, en Lisa sinds 2013. Wij vinden het een hele eer om door te mogen gaan als hoofdredacteurs van dit prachtige én unieke blad. Er mag dan veel zijn veranderd in Dovenland de afgelopen jaren, Woord & Gebaar blijft toch een stukje Doof cultureel erfgoed. In dit blad kun je tot 1980 teruglezen wat er allemaal speelt binnen de dovengemeenschap.
We hopen dat Woord & Gebaar nog vele jaren vooruit kan en mede daarom zullen we ons de komende tijd ook richten op het verder ontwikkelen van het blad en willen we de mogelijkheden onderzoeken om ook online meer informatie te kunnen delen. We hebben er heel veel zin in en we willen hierbij Anja met grote waardering bedanken voor haar inzet voor Woord & Gebaar!
Verder: ben je bezig vakantieplannen te maken? Lees dan eerst even het artikel over Doventoerisme op pagina 30, dan weet je zeker dat je alle ins en outs kent om als dove persoon lekker op reis te kunnen gaan! En hoe gaat het eigenlijk met de dovenclubhuizen in Nederland? In dit nummer besteden we aandacht aan de SWDA in Amsterdam, dat dit jaar 40 jaar bestaat. Afgelopen januari werd het VN Verdrag inzake de Rechten van Personen met een Handicap aangenomen door de Tweede kamer, hoe staat het daar nu mee? Hierover lees je meer op pagina 6. Veel leesplezier!
Roos & Lisa