W&G augustus


Normaal gesproken is er in de zomer de zogenaamde komkommertijd, alle politici zijn op vakantie, dus dan zijn er weinig nieuwtjes te melden. Alsof er dan met elkaar wordt afgesproken dat er in de zomer alleen maar genoten mag worden van ijsjes, de zon en af en toe een BBQ. Het nieuws is vaak gevuld met leuke nieuwtjes, er is meer ruimte voor diepgaande artikelen en lijkt allemaal wat onbelangrijker. Dat lijkt nu niet het geval, deze zomer lijkt onrustig, broeierig en het weer houdt zich ook niet altijd aan zomerse voorwaarden. Er gebeurt veel, de kranten staan vol met minder leuke nieuwtjes over de rest van de wereld. Misschien ligt het aan de media-exposure, of misschien gebeurt er inderdaad wel meer. In Dovenland begon het jaar onrustig, met de Gelderhorst en het internaat. We zijn nu een half jaar verder. Terwijl het internaat inmiddels gered is, zijn de ontwikkelingen bij de Gelderhorst nog bezig. Op pagina… lees je hierover meer. De komkommertijd blijkt bij ons wel mee te vallen, er is genoeg te melden.
Ook ging op 14 juli officieel het VN-verdag voor de rechten van mensen met een beperking van kracht in Nederland. Wattelt sloot daar mooi op aan met hun project ‘Musea in Gebaren’, toegankelijkheid op het gebied van cultuur voor de dove museabezoeker! Hierover meer op pagina..
En uiteraard zijn onze vaste rubrieken ook weer aanwezig, de doofpot, de sportcolumn, de JoPa, en nog vele andere, want alhoewel het onrustig is in de wereld, wat stabiliteit is in de zomer ook wel erg lekker.